Discover Your Talent: 60 vrijwilligers coachen 80 jongeren naar werk

Op 23 mei 2017 vond de zevende editie van Discover Your Talent plaats. De Kelders van Kuregem openden de deuren voor 80 jonge Brusselse werkzoekenden. 60 vrijwilligers uit bedrijfsleven coachen hen.

Op 23 mei stonden 60 vrijwilligers van de bedrijven Accenture, Nestlé, Securex, Freshfields en The Shift klaar om de hele dag 100 Brusselse werkzoekende jongeren tussen 18 en 30 jaar te coachen. De bedrijven willen samen met Maks vzw, een organisatie in Kuregem die werkzoekenden helpt in hun zoektocht naar werk, deze jongeren een duwtje in de rug geven zodat ze beter scoren tijdens de sollicitatie.

“In 2016 was ik op Discover your Talent. Nu heb ik een job als serveerster.” Rizlaine, 24 jaar, uit Anderlecht

“Ik ben Abdeljalil, ik ben 26 jaar en woon in Molenbeek. Ik ben al een tijdje werkloos. Ik wil bij Discover Your Talent leren hoe ik moet solliciteren.”

De jeugdwerkloosheid in Oud Molenbeek en Kuregem is om en bij de 50%. Een tikkende tijdbom. Social profit en profit slaan de handen in elkaar en willen hier iets aan doen.

Op het programma stond: Hoe stel ik een motivatiebrief op? Hoe moet een CV eruit zien? Hoe antwoord ik op moeilijke vragen tijdens het sollicitatiegesprek? Hoe kom ik goed over? Hoe gebruik ik de sociale media om te solliciteren?

Eén vrijwilliger begeleidde drie jongeren doorheen de dag en loodste hen door de werkgroepen. Maks vzw en de organisatie “Duo for a job” coachen en begeleiden de jongeren na het event verder in hun zoektocht.

Ook voor de vrijwilligers was het een unieke gelegenheid om zich open te stellen voor de leefwereld van deze kwetsbare jongeren, om te verstaan waarom het voor hen moeilijk is om een job te vinden en eventuele vooroordelen af te toetsen.

“Tijdens Discover Your Talent werken we aan het zelfvertrouwen van de jongeren. Wij hopen hen te helpen bij het zoeken naar een baan door hen een realistisch beeld te geven van wat bedrijven van hen verwachten en hoe ze aan deze verwachtingen kunnen voldoen. Dit is een uitzonderlijke kans voor hen om professionals uit verschillende sectoren te ontmoeten.” Veronique De Leener, Directeur Maks vzw .

Twitter: #DYT2017

In het nieuws: 

Bruzz: Bedrijven trekken naar werkzoekende jongeren in Kuregem