Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


‘Hallo bonjour, Maks!’

Samira werkte een jaar bij Maks. Ze kreeg van haar OCMW de mogelijkheid om een werkervaring op te doen bij Maks vzw. Samira, je hebt 1 jaar bij Maks gewerkt tot in april 2020. Wat deed je bij Maks en wat heb je hieraan gehad?
Ik ben vertrokken in het midden van de eerste lockdown, waardoor ik niet echt tijd had om afscheid te nemen van mijn collega’s. Ik heb geen afscheidsfeestje gekregen (ze lacht), maar ik ben uitgenodigd voor het volgende personeelsfeest.Het was een geweldig jaar, zeer verrijkend, met leuke ontmoetingen met zowel klanten als collega’s. Het was de eerste keer dat ik aan een receptie werkte en ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Ik wist niet veel af van computers. Weet je, ik kom uit een ander tijdperk. Ik werkte in de administratie, we gebruikten grote registers en alles werd met de hand geschreven of uitgetypt. Ik ben erg blij dat ik bij Maks ben terechtgekomen, ik heb er veel geleerd. Zo heb ik de interne computerlessen gevolgd en tijdens het werk al doende geoefend en geleerd, beter kan niet. Mijn coach was geweldig, geduldig, ze veroordeelde me niet en legde me alles goed uit. Ik heb ook de cursus Nederlands gevolgd. De eerste module ben ik verschillende keren opnieuw begonnen, ik weet niet waarom maar ik krijg die taal maar moeilijk aangeleerd. Aangezien ik in een Nederlandstalige omgeving werkte, begon ik wel wat woorden te herkennen, maar nog niet genoeg om de telefoon op te nemen (ze lacht).Is er iets waarvan je spijt hebt, dat je anders had moeten aanpakken of had moeten bijleren?

Nee, ik heb nergens spijt van. Ik had graag langer willen blijven maar het is oké, ik heb nog een missie elders. Ik ben nu klaar om in een ander bedrijf als receptioniste te werken. Ik zoek werk binnen hetzelfde gebied. Soms denk ik wel dat ik meer naar de receptie van het gebouw in de Georges Moreaustraat 36 had moeten gaan. Daar was een andere manier van onthalen waar ik wellicht nog meer zou hebben geleerd. Uiteindelijk bleef ik liever in mijn comfortzone.Hoe was de steun bij het zoeken naar werk tegen het einde van uw contract?

Gelukkig had ik vóór de lockdown tijd om cv’s en motivatiebrieven te maken en leerde ik enkele sollicitatietechnieken. Nu weet ik hoe ik dit zelfstandig moet doen. Ik had zelfs een sollicitatiegesprek, maar Nederlands was een voorwaarde. Binnen dit werkdomein wordt kennis van het Nederlands bijna overal gevraagd. Gelukkig kan ik nog altijd de begeleider van Maks bellen als ik met vragen zit.Dank je, Samira. Je was voor ons een gewaardeerde medewerkster!Het was de eerste keer dat ik aan een receptie werkte en ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden

SAMIRA


Voormalig receptioniste bij MAKS