G Moreaustraat 110 - 1070 Brussel

T 02 555 09 90 - F 02 555 09 99

Maks Werk

colofon_0.jpg
Met de steun van ESF
 
Om door Maks Werk begeleid te worden dient de werkzoekende ingeschreven te zijn bij ACTIRIS. Elke maandag voormiddag vindt een verplichte informatiesessie plaats over de verschillende diensten van Maks Werk - inschrijven hoeft niet. Vervolgens wordt elke werkzoekende doorverwezen naar een consulent en/of een opleiding. 
 
 
Doelgroep: Alle Brusselse werkzoekenden die ingeschreven zijn bij Actiris, Roma, laaggeletterden, 50+'ers, jongeren op zoek naar een studentenjob
 
Maks werk biedt de volgende diensten aan:
 
Korte modules:
- Beroepsoriëntatie voor Brusselse werkzoekenden die geen (duidelijk) beroepsproject hebben.
- Leren solliciteren met de computer voor Brusselse laaggeschoolde werkzoekenden die niet (vlot) met de computer kunnen werken.
- ICT, taalonderwijs en loopbaanbegeleiding voor mensen van Roma origine.
Discover your talent waarbij vrijwilligers uit het bedrijfsleven jongeren coachen naar werk.De volgende editie vindt plaats op 10 mei 2016. 
 
Langdurige opleidingen: 
- Nederlandse les
- Voortraject beroepsopleiding of werk
- Basiscursus ICT en werk zoeken met de computer
 
Specifieke begeleidingen:
Sinds 2015 biedt Maks Werk een specifieke begeleiding voor de Roma bevolking, op maat en in de taal van de werkzoekende. Deze begeleiding loopt tot eind 2017. 
Het doel van het project 'Ik ben Roma en ik werk'  is om een mensen van Roma origine te begeleiden in hun zoektocht naar werk. We willen 72 mensen begeleiden. Om dit cijfer te bereiken, onthalen we 120 mensen. De begeleiding verschilt niet veel van de begeleiding die we aanbieden aan de andere klanten. De begeleiding bestaat uit een individuele begeleiding op maat en er is een open aanbod van collectieve workshops : basis ICT, leren online solliciteren , het maken van een digital story en een digitaal cv. We hebben wel de mogelijkheid om meer te werken rond randvoorwaarden (huisvesting, kinderen, schulden,...) omdat voor de meeste mensen de afstand tot de arbeidsmarkt groot is. Na het eerste jaar boekten we reeds mooie resultaten. Op de 60 begeleidingen vonden 16 mensen werk, 2 volgden een stage en 1 persoon volgde een beroepsopleiding en vond nadien ook werk. 
 
Digitaal Portfolio
 
Maks vzw is gespecialiseerd in het maken van digitale portfolio's. Een Digitaal Portfolio is een CV in de vorm van een korte video met presentatie. Dit is een manier voor de werkzoekende om zichzelf beter te leren kennen: Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe kom ik over? De werkzoekende leert ook met de computer en met video-editing software werken. Anderzijds is het ook een manier om op te vallen bij een toekomstige werkgever. 
 
Hier enkele voorbeelden van digitale CV's gemaakt door de werkzoekenden: 

digitaal portfolio Sjake from maks vzw on Vimeo.

digitaal portfolio Salima from maks vzw on Vimeo.

Digitaal Portfolio - Aysegul (PowToons Jan.2014) from maks vzw on Vimeo.

Een Gids naar Werk
 
Op vraag van het kabinet van Minister Vanhengel en van Tracé Brussel schreven de personeelsleden van Maks Werk een derde editie van een “Gids naar Werk”. De eerste editie van 2009 werd in 15.000 exemplaren verspreid. In dit gratis tweetalig boekje staan allerlei tips om werk te vinden. Het grafisch bureau van Maks zorgde voor de layout en de fotoshoot. De nieuwe brochure komt uit in maart 2016. Hier enkele fragmenten uit de DVD "Een Gids naar Werk". Hier meer informatie. 

MEER INFO: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.
Georges Moreaustraat 36 1070 Anderlecht
Tel.: 02/520 78 46

 

 

 
FaceBook  Twitter  

Lettre d'information

Label de qualité du FSE

Europees Sociaal Fonds