Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


De geboorte van een werking met de doelgroep als basis

Maks Digitaal organiseert basis ICT-lessen voor een breed publiek. Maks Werk begeleidt volwassenen naar werk en opleidingen. Deze twee werkingen, Maks Werk en Maks Digitaal, houden op te bestaan. Dat klinkt heel erg, maar dat is het eigenlijk niet. In de plaats van Maks Digitaal en Maks Werk komt er de nieuwe werking, genaamd Maks Volwassenen.
Maks Volwassenen is een fusie van twee werkingen bij Maks. Bij Maks Werk merken we dat de nood aan digitale vaardigheden sterk aanwezig is binnen hun doelgroep. Anderzijds zien we bij Maks Digitaal ook werkzoekende mensen passeren die graag begeleiding naar werk zouden krijgen. Door beide werkingen samen te voegen, kunnen we onze werkzoekende klanten makkelijk helpen met basislessen en workshops digitale inclusie.

In 2021 zal onze werking ook qua infrastructuur uitbreiden. Onze consulenten van Actief Zoeken naar Werk en ALFA naar werk zal je immers op een nieuwe locatie kunnen terugvinden. Zij zijn verhuisd naar het Jorez gebouw aan Clemenceau. Bovendien wordt AZW eveneens parallel georganiseerd in Molenbeek. Onze Rom-werking zal verhuizen naar de Georges Moreaustraat 36. Onze lessen in Anderlecht zullen niet enkel in onze hoofdzetel in de Georges Moreaustraat 110 georganiseerd worden, maar eveneens in alle andere lokalen.

Vorig jaar groeide onze volwassenenwerking. Deze groei zal worden verdergezet in 2021. In eerste instantie gaan we ons ESF – ROM project, een project om mensen met Roma origine te integreren in de arbeidsmarkt, uitbreiden naar Syrische ROM. Verder gaan we ook in 2021 in Molenbeek, Mommaertstraat 22 van start met een Antenne Actiris – AZW (Actief Zoeken naar Werk).

COVID-19 had een grote impact op ons aanbod; vooral door de verplichte en nodige opschorting van onze werking om het virus onder controle te krijgen. De nood aan basistoegang tot digitale informatie en vaardigheden bij ons doelpubliek kwam daarmee heel hard boven drijven. Dankzij onze teams en dankzij de steun van verschillende overheden zijn we erin geslaagd om veel gezinnen uit Anderlecht toegang te verlenen tot internet en daardoor te beantwoorden aan hun prioritaire vraag naar digitale informatie. Denk daarbij aan de laptops die wij hebben uitgedeeld, de iPads die wij gebruiksvriendelijk hebben gemaakt, de gratis internettoegang die wij hebben voorzien, de helpdesk computerproblemen die wij hebben opgericht, enzovoort.