Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


De visie van Maks vzw in een permanente fototentoonstelling

permanente-fototentoonstelling
Opleiding Een tijdje terug hernieuwde Maks vzw zijn visietekst. Niet dat de visie veranderde, maar de digitale kloof van 20 jaar terug is niet meer de digitale kloof van vandaag.
Tijdens een personeelsvergadering merkte een collega op dat je wel heel goed moet zoeken om de visie van Maks vzw terug te vinden. De muren van onze gebouwen moeten de visie uitstralen. Het idee van een permanente fototentoonstelling zag het licht.

Een tiental vrijwilligers onder het personeel zette zich hiervoor in onder leiding van Han Soete, lesgever fotografie. Na een basisopleiding fotografie gingen collega’s op pad om de meest verrassende plaatjes te schieten. Tijdens de personeelsvergadering in juni kregen alle personeelsleden de foto’s te zien en gaven ze er feedback op. We vonden het immers leuk om niet alleen de foto’s te publiceren maar ook om de commentaren te zien.

Maar wanneer we de muur onder de loep namen, zagen we dat een likje verf broodnodig was. Een fototentoonstelling op vuile muren oogt niet echt mooi. We contacteerden een aantal sociale projecten, maar corona stak een stok in de wielen. Maar nadien was Fix vzw onze reddende engel.

Een aantal personeelsleden ging aan de slag om verrassende beelden te maken die onze visie uitdragen, onder begeleiding van een fotograaf.