Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Digiboost voor de Brusselse Sociale Economie

Cursussen digitale inclusie voor doelgroepmedewerkers en trajectbegeleiders.
In 2022 kende Brussel Economie en Werkgelegenheid Maks vzw een subsidie toe om digitale skills te bevorderen. De focus lag specifiek op de medewerkers van de Brusselse organisaties voor socioprofessionele inschakeling.

Een veertigtal begeleiders en een dertigtal werknemers vonden de weg naar onze klaslokalen. We bevroegen het doelpubliek omtrent hun specifieke verwachtingen en bouwden een specifiek programma voor hen.

Voor de begeleiders lag de focus op Excel, online interactie met officiële instanties en het bevorderen van hun coaching skills en trajectbegeleiding.

De doelgroepmedewerkers kregen basisvaardigheden PC en Windows aangeleerd, hoe te communiceren met de overheid en hoe online werk te zoeken.

De lessen gingen door in kleine groepen van max 6 personen om een persoonlijke begeleiding te kunnen verzekeren. Zo zetten ze hun eerste stappen naar digitale autonomie onder begeleiding van de ervaren animatoren van Maks vzw Volwassenen.“Door de kleine groepjes stonden de lesgevers dicht bij ons en hadden ze veel geduld om op onze vragen te antwoorden. Nu versta ik beter wat ik allemaal al intuïtief kon in Excel en heb ik meer inzicht in hoe ik het kan gebruiken voor mijn werk.”

AICHA AALOUCHI, COSMOS VZW