Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Digitale inclusie: investeer €1, maak €9 winst

jaarverslag2023
The Good Things Foundation uit het Verenigd Koninkrijk publiceerde een interessant rapport over digitale inclusie. Het rapport vertelt ons dat zuiver op economisch vlak een investering van £ 1,4 miljard in digitale inclusie in het Verenigd Koninkrijk £13,7 miljard opbrengt.

Voor elke geïnvesteerde pond is dit 9,48 pond winst. Het CEBR (Centre for Economics and Business Research) voerde dit onderzoek in opdracht van Good Things Foundation.Iedereen profiteert van digitale inclusie: het zorgt voor tijdswinst voor de gebruiker en de overheid.

Digitale inclusie brengt meer mensen aan het werk. In België gaat de situatie er niet op vooruit. Daar waar 1 jaar geleden 40 % van de Belgen te weinig digitale vaardigheden had, zij n het er vandaag de dag 46 %, zegt de Digitale Barometer van de Koning Boudewijnstichting. Voor kansengroepen is dit 70 %.Vanwaar komt de winst op digitale inclusie?Verhoogde online aankopen: £ 3,5 miljard

Winst op gebruik van financiële diensten online: £ 3,9 miljard

Invullen van knelpuntberoepen met basis digitale vaardigheden: £ 2,7 miljard

Efficiëntie van openbare diensten : £ 1,4 miljard

Efficiëntie gezondheidszorg: £ 899 miljoen

Besparing bij doorgroei naar digitaal vaardiger werk: £ 586 miljoen

Belastingwinst: £ 483 miljoen

Besparing doordat meer mensen een job vinden: £ 179 miljoen

Impact op ecologie: £ 76 miljoenOproep: welk onderzoeksinstituut voelt zich geroepen om dit om te rekenen naar de Belgische situatie.

Maks vzw is vragende partij . Zo bewijzen we dat elke euro die je investeert in digitale inclusie zij n geld

meer dan waard is.