Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Digitale Storytelling “Maak een handleiding van jezelf”

jaarverslag2022
Opleiding n Maks vzw heeft een zeer divers personeelsbestand, ze komen van overal ter wereld en hebben duizend en één invalshoeken. Deze verschillende standpunten en ideeën maken onze rijkdom. Maar af en toe is het goed om stil te staan bij al dat talent.
In de zomer organiseert Maks vzw traditioneel de workshops digitale storytelling voor haar eigen personeel. Het doel is zelfreflectie stimuleren en aan teambuilding doen. We klutsen alle teams door elkaar en alle personeelsleden nemen deel. Het thema van dit jaar was: Maak een handleiding van jezelf.

Een tiental personeelsleden kregen eerst een vijfdaagse opleiding als facilitator digital storytelling, zodat ze op hun beurt de workshops met hun collega’s konden begeleiden. Naast de traditionele dixit-kaarten om verhalen te vertellen, was de eerste opdracht: vergelijk jezelf met een huishoudelijk apparaat of een andere machine. Het werd een koffiemachine of een camera. Een collega identificeerde zichzelf met een wolf.

Essentiële handleiding
De tweede opdracht was: ga eens op zoek naar de verschillende elementen die essentieel zijn voor een handleiding: hoe moet je deze machine installeren, wat doe je bij technische stoornissen, wat als de machine tilt slaat, wat heeft de machine nodig om vlot te draaien?

Allemaal vragen die uiteindelijk leiden tot meer dan zestig digitale verhalen, maar ook collega’s die nu weten dat je af en toe nood hebt aan een babbel of een sterke koffie. Dat je af en toe stoom moet aflaten bij veel stress.

En op het einde van de opleiding wisselen we de verhalen uit tijdens een toonmoment onder collega’s en is het tijd voor veel applaus en een echt Maks vzw feestje met alles erop en eraan.


Eén deelnemer vergeleek zichzelf met een koffiemachine, een andere collega met een wolf