Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Dokter, ik ben mijn wachtwoord vergeten!

Dokter
volwassenen Je spaart je centen bijeen. Je koopt een laptop voor je kinderen. Maar één van de kinderen doet iets verkeerd en je krijgt een foutmelding. Je belt naar een dienst voor reparaties. Deze vragen 50 euro om te kijken wat er mis is. Je hebt het geld niet. Nu ligt die laptop daar.
Onze klanten vragen voortdurend hulp met tablets, laptops en smartphones want reparatiekosten zijn duur. Nochtans is reparatie soms zelf niet nodig en heb je gewoon goede raad nodig.

Maar niet geklaagd, daar is onze Digidokter, die je raad geeft en helpt. We deden dit vroeger al met succes in de bib van Anderlecht. Daarom gingen we in de herfst van start met “DigiDokter”.

Elke eerste donderdag van de maand zit een team van multimedia-animatoren en ICT-technici samen in het lokaal dienstencentrum Cosmos vzw in de Jorezstraat en houden een spreekuur.

De Digidokters ontvangen mensen die problemen hebben met hun PC, tablet of smartphone. Onze ICT-experts stellen een diagnose, verwijzen door naar gespecialiseerde (en goedgekeurde) diensten, of lossen ter plekke de problemen op. En terwijl de ICT-experts het technische aspect voor hun rekening nemen, staan de multimedia-animatoren de mensen bij met software en het gebruik van het toestel.
Het is een middenweg tussen ons Open Atelier en een Repair-Café. We bieden laagdrempelig (gratis) advies en zoeken samen met de patiënt naar een oplossing. Een oplossing die hij/zij daarna zelf kan toepassen.

De locatie, het café van Cosmos vzw staat open voor iedereen, al dan niet met een drankje of hapje aan sociaal tarief. Deze samenwerking tussen 2 diensten van Maks heeft bovendien een interne meerwaarde; het laat onze animatoren toe hun technische kennis verder uit te bouwen, en de medewerkers van de ICT Support-dienst scherpen hun communicatieve en pedagogische vaardigheden verder aan. Win-win voor zowel de buurt als voor Maks dus.

En ja, het is broodnodig want de digitale kloof van de eerste graad bestaat nog in een wijk zoals Kuregem.

Elke eerste donderdag van de maand zijn de Digidokters op post in het Jorez gebouw vanaf 14 uur