Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Een digitale brug voor jong en oud – Fototentoonstelling

jaarverslag2023
WAAROM ?
Jongeren uit Kuregem zij n goede social media gebruikers maar hebben niet veel digitale vaardigheden. Ouderen uit de buurt hebben geen digitale vaardigheden maar willen dit wel leren. Beide groepen kennen elkaar niet en hebben veel vooroordelen. Veel ouderen zij n op zoek naar nieuwe ontmoetingen om het isolement te breken. Cosmos, Alhambra vzw en Maks vzw sloegen de handen in elkaar voor dit project.

HOE ?
We brachten jong en oud bij een in een digitale fotografiecursus. Doel was om een fototentoonstelling te brengen over hun leefwereld. Om kennis te maken namen de groep jongeren en ouderen deel aan een Halloweenfeest. Daarna startte de eerste workshop. Ze leerden omgaan met een digitaal fototoestel. Om te beginnen fotografeerden ze zoveel mogelijk handen, voeten en delen van het gelaat. Stap voor stap kregen ze moeilijkere opdrachten. Uiteindelijk kreeg iedere deelnemer de digitale camera een week mee naar huis met de opdracht om zoveel mogelijk foto’s te maken.
Resultaat: een rondreizende fototentoonstelling.

“Ik leerde verschillende senioren kennen. Nu kom ik af en toe scrabble spelen met hen op woensdagnamiddag. Ik leerde ook mooie foto’s maken.”
NIHAD


“Ik leerde mooie foto’s maken. Ik nam de camera een hele week mee naar huis en trok duizenden foto’s. Ik was echt teleurgesteld dat maar enkele foto’s in de tentoonstelling kwamen.”
SUZANNE