Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Een ontmoeting tussen kunst en het digitale

jaarverslag2023
“ArtDiCo” staat voor “Art, Digitality and Corona”. Het project tracht digital storytelling te promoten bij mensen met weinig digitale vaardigheden. De bedoeling is ervaringen met betrekking tot de corona pandemie te delen door middel van digitale instrumenten.
In het kader van dit project bezochten we samen met onze studenten uit het alfabetiseringstraject het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten In Brussel. Voor verschillende deelnemers was dit een compleet nieuwe ervaring. Voor velen was het de eerste keer dat ze een museum bezochten. Voorkennis van kunst was voor Maks vzw echter niet belangrijk. Binnen deze activiteit is kunst een middel om te spreken over hoe men de corona pandemie ervaren heeft.

De opdracht in het museum is simpel: Welk kunstwerk spreekt jou aan met betrekking tot corona en waarom? Het was niet alleen een nieuwe ervaring voor onze deelnemers, er kwamen ook interessante gesprekken tot stand.

Op basis van ons museumbezoek realiseerde elke deelnemer zijn of haar eigen digitaal verhaal. Welke ervaring tij dens de corona periode is jou het meest bij gebleven en waarom? We werkten samen met mensen met beperkte toegang tot de samenleving aan creatieve expressie en cultuureducatie. En zo produceerden we 13 digitale getuigenissen van mensen die voor het eerst met digitale instrumenten aan de slag gingen.