Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Een verhaal in drie talen

Tijdens de afgelopen jaren heeft Maks vzw een specifieke werking opgezet voor mensen van Roma origine. Met dit project begeleiden we werkzoekenden van Roma origine naar de arbeidsmarkt.
Dit pakken we aan door middel van één op één begeleiding en collectieve workshops, aangepast aan de doelgroep. Deze werking haalt schitterende resultaten. Deze resultaten konden we bereiken dankzij het engagement van de collega’s van het team en door onze aanpak in de moedertaal van de werkzoekende: Roemeens of Bulgaars.Volgend werkjaar gaan we dit succesvolle project uitbreiden en ook verbreden naar Syrische mensen met een Roma achtergrond. In Anderlecht woont immers een groot aantal mensen met deze achtergrond. De begeleiding en dienstverlening naar deze doelgroep is schaars. Maks wil hieraan verhelpen en onze opgebouwde expertise inzetten in 2021, om ook deze groep te ondersteunen en te begeleiden naar werk.De Roma-werking behaalde mooie resultaten dankzij het engagement van het team en door werkzoekenden in hun moedertaal aan te sprekenAmbassadeurschap

Europees Sociaal Fonds


Met ons ESF – ROM project werden we het afgelopen jaar genomineerd voor het ESF ambassadeurschap. Helaas werden we door de vakjury niet verkozen tot Ambassadeur. Een nominatie verdient echter ook een bloemetje. Dit komt door de grote inzet van onze collega’s die werken op dit project. Met het ROM project behalen we immers zeer mooie resultaten bij een eerder kwetsbare doelgroep. Op die manier genereren we voor hen een eerste kans op de arbeidsmarkt. We gaan deze goede praktijk tijdens het komende jaar verder uitwerken en in 2021 uitbreiden.