Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Hello PC, stel je voor

Het team van Hello PC, de preventie van radicalisering Mariano, Martin en Harald, helpt jongeren meer bewust om te gaan met digitale apparaten, in 4 online lessen. Hiervoor zijn binnen het P&V project 40 laptops uitgedeeld aan jongeren van 16 tot 25 jaar.
Martin deelde praktische info rond online samenwerken. Mariano heeft zijn persoonlijk digitaal gebruik drastisch teruggeschroefd en hield hierbij een dagboek bij om achteraf met de deelnemers van de les zijn ervaring in “digitaal minimalisme” te delen.

Om de pandemie van de “smartphone- nek” bij jongeren tegen te gaan geeft Harald een les met tips voor lichamelijk en geestelijk welzijn bij het gebruik van digitale apparaten. Voor de laatste les bundelen Harald en Mariano de krachten om hun praktische ervaring te delen rond de onderwerpen van voorgaande lessen.

Bij het geven van de lessen werd al snel duidelijk dat we nog maar net het tipje van de sluier hadden opgelicht. In de huidige tijd is er immens veel potentieel om mensen bewust te maken, niet alleen de jongeren, maar iedereen die leeft in een maatschappij waar leven zonder technologie geen optie is. Daarom is het team heel enthousiast om de inhoud van de lessen verder uit te werken en die te verspreiden naar een breder publiek.