Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Investeer € 40 en oefen 1 jaar op de computer

Maks vzw biedt basismodules aan voor volwassenen om digitale vaardigheden te versterken en te helpen bij vragen over digitale dienst zowel thuis, als op het werk.
Zowel werkzoekenden als senioren komen zich op eigen initiatief inschrijven om digitaal vaardiger te worden. In sommige gevallen sturen externe diensten zoals Actiris of het OCMW deze mensen naar ons om aan hun competenties te werken.

De geïnteresseerden kunnen voor slechts 40€ een jaar lang les volgen en kiezen uit het aanbod van basismodules van telkens 24u. De cursisten starten met de introductiemodule “je commence/ik begin” en vervolgens mogen ze hun traject zelf bepalen.

Ofwel nemen ze het traject ‘Thuis1’, een opleiding waarin toepassingen voor persoonlijk gebruik worden aangeleerd; of ze kiezen voor het traject ‘Op het werk 1’, met modules over Microsoft- Office (Word en Excel voor beginners en gevorderden).

Daarnaast biedt het team cursussen aan zoals ‘Veiligheid en online bankieren’ of ‘Smartphone’ waarin we interessante thema’s zoals cybersecurity, phishing, online veiligheid, cookies en trackers behandelen. Deze cursussen bestaan ook als avondcursus.

In 2022 volgden 569 cursisten de basismodules computer en smartphone verdeeld over 71 modules van telkens 24u.

“Naar mijn mening. Werk 1 was goed toegepast, er ontbrak niets, de cursus was perfect.“
SANDRINE

“Niets ontbrak, de leraar was geweldig en geduldig, menselijkheid en vriendelijkheid.“
ANONIEM, SMARTPHONE CURSUS