Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Inzetten op digitale interactie

jaarverslag2022
Maks vzw heeft ook heel wat stakeholders die we wél digitaal kunnen bereiken. Daarom hebben we dit jaar sterk ingezet op social media en content. In eerste instantie om te informeren en het aanbod van Maks vzw bekend te maken bij organisaties, partners, sponsors, scholen en het grote publiek maar ook klanten die wel al over enige digitale vaardigheid beschikken.
Naast onze website kan je onze activiteiten vandaag terugvinden op Linkedin & Facebook. Op onze instagram accounts kan je alles te weten komen over Maks jeugd en onze digibib en binnenkort ook het volledige aanbod van Maks vzw. Er gaat ook regelmatig een mailing de deur uit naar partners.

Met dit digitale ecosysteem willen we een zo ruim mogelijke doelgroep informeren maar ook werven. Zodat alle bovengenoemde doelgroepen weten waar Maks voor staat en hun weg naar ons zowel digitaal als analoog vinden.

Mooie toekomst voor onze digitale kanalen
We merken aan de cijfers van onze digitale kanalen dat er nog heel wat mogelijkheden zijn. Elke dag stijgt het aantal volgers en interactie. De analyse van deze cijfers leert ons dat het publiek voornamelijk wil weten wie Maks is, welke opleidingen we geven en hoe wij digitale inclusie aanpakken.

Er is zeker nog ruimte om ons videokanaal Vimeo te optimaliseren naar partners en stakeholders toe. Deze bevat vandaag heel wat content dankzij onze kennis van Digital Storytelling. Wij geven hierin regelmatig training en gebruiken deze methode zodat onze diverse doelgroepen zelf hun verhaal kunnen vertellen. Het resultaat is een korte video die een persoonlijk verhaal vertelt.

Een hele krachtige toepassing hiervan is het gebruik van storytelling voor het maken van een video-CV. De rekruteerder wordt een 3-tal minuten meegenomen de wereld van de werkzoekende kandidaat en ontdekt zijn/haar persoonlijkheid, ervaringen en competenties. De drempel naar een job wordt een stuk lager dankzij de kracht van een persoonlijk verhaal.

Moeilijk gaat ook, Maks bewijst het
Succesvol communiceren met een moeilijk bereikbaar publiek blijft een uitdaging. Het vraagt een mix van persoonlijke contacten en digitale know-how. Onze volle klaslokalen en tevreden cursisten bewijzen wel dat deze aanpak werkt.


IN CIJFERS
+227%
bereik Facebook-pagina

+111%
bezoekers Facebook​-pagina

+110%
vind-ik-leuks voor Facebook​-pagina