Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Maks ondertekent eerste charter digitale inclusie

jaarverslag2022
Volwassenen Op 14 september 2021 ondertekenden heel wat Belgische partners het Charter voor Digitale Inclusie. Dit charter bestaat uit 9 essentiële elementen die broodnodig zijn voor het bestrijden van de digitale kloof in België.
Uit een studie van de Koning Boudewijnstichting blijkt dat 1 op 10 Belgische huishoudens geen internet heeft. Voor gezinnen met een laag inkomen is dit 3 op 10. Voor 40% van de Belgen dreigt er digitale uitsluiting.Een aantal organisaties en bedrijven besloten hier samen iets aan te doen.

Gedurende 6 denk- en brainstormdagen kwamen allerlei partners op vraag van BNP Paribas Fortis bijeen om dit charter samen te stellen. Ook Maks vzw nam hieraan deel.14 september was de dag van de ondertekening van dit charter. Naast de hoofdpartners, en tussen de bedrijven BNP Paribas Fortis en Proximus tekende Maks vzw ook het charter. Onze directeur Veronique De Leener nam er het woord als vertegenwoordigster van de sociale organisaties. Ze vroeg aandacht voor de erkenning en subsidiëring van de openbare computerruimtes in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tegelijkertijd onderstreepte ze de noodzaak om bij elk digitaal initiatief ook een niet-digitaal alternatief te voorzien om te verhinderen dat mensen uit de boot vallen.Het initiatief dat de naam DigitAll draagt gaat de komende maanden en jaren heel wat acties en activiteiten opzetten om digitale inclusie op de kaart te krijgen.Erkenning en subsidies voor openbare computerruimtes is broodnodig in Brussel.