Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Rolbeschrijvingen van de personeelsleden

Uit onze vorige personeelsenquête kwam een belangrijke vraag vanuit het personeel. Het takenpakket moet veel duidelijker zijn en er moeten meer individuele evaluaties komen. Om te kunnen evalueren, moeten er ook resultaatsverbintenissen zijn.
Dankzij de steun van het Venture Philantrophy Fonds, konden we beroep doen op een consultant van Kessels and Smit die ons doorheen deze moeilijke opdracht loodste. We startten met de rolbeschrijvingen van de leden van het managementteam. Bij het schrijven van de rolbeschrijvingen kwam ook tot uiting dat bepaalde functies niet kunnen ingevuld worden door de personeelsleden. De nood aan twee nieuwe aanwervingen kwam aan bod: een leidinggevende voor het grafisch bureau en een leidinggevende voor de overhead van Maks (administratie, financiën, onthaal- en poetsdienst, klusjesdienst).

Verder kwamen we ook tot de conclusie dat het managementteam nood had aan een training in het leidinggeven. Na het uitschrijven van de rolbeschrijvingen van het teambouwersteam (de nieuwe naam van het mangementteam), gingen we verder met de beschrijving van alle functies. We zijn nog niet helemaal rond, maar dat is iets wat we in 2021 gaan verderzetten. Wanneer de rolbeschrijvingen duidelijk zijn, bespreken we ze ook met de personeelsleden.

Deze rolbeschrijving bevat een resultaatsverbintenis die het voorwerp van gesprek wordt tijdens de evaluatie. Bij de beschrijving zagen we de nood aan bijkomende functies: een stafmedewerker leerbeleid, een werkplekcoach onthaal, een werkplekcoach support, een medewerker klantentevredenheid en didactiek en een versterking van de administratie met een deeltijdse functie. Naast de rolbeschrijvingen schreven we ook vacatures uit voor de betrokken functies.