Brogniezstraat 54, 1070 Anderlecht

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


Vier handen op één tablet

jaarverslag2022
Jeugd Maks vzw ging in zee met een aantal jongeren uit Kuregem om de senioren van LDC Cosmos digitaal vaardiger te maken.
De jongeren kregen een opleiding van 10u: hoe ga je om met een tablet? Welke apps zijn interessant voor senioren? Na de opleiding realiseerden de jongeren samen met de senioren een digitaal verhaal.

Intergenerationeel werken is voor Maks vzw altijd een belangrijk item geweest. In de wijken waarin we werken, wonen vele senioren die zich enorm eenzaam voelen en die het ook moeilijk hebben met het feit dat de wijk verandert doorheen de jaren. Ze weten niet goed wat ze moeten doen met de aanwezigheid van heel veel jong volk in de wijk, dat in hun ogen voor veel overlast zorgt. De dialoog ontbreekt en beide groepen kijken wantrouwend naar mekaar.


Tussentitel
Jongeren en senioren laten samenwerken heeft veel voordelen: senioren voelen zich minder geïsoleerd en krijgen de aandacht die ze nodig hebben. De jongeren die als coach meestappen in het project ontwikkelen zelfvertrouwen en versterken hun zelfbeeld. Met dank aan de partners Alhambra en Cosmos.