Project name:

Begeleiding naar werk voor Roma

Project description:

Sinds 2015 biedt Maks Werk een specifieke begeleiding naar werk voor de Roma bevolking, op maat en in de taal van de werkzoekende. Het project “Ik ben Roma en ik werk” loopt tot eind 2019. We willen in totaal 72 mensen begeleiden. Om dit cijfer te bereiken, onthalen we 120 mensen.

De begeleiding verschilt ogenschijnlijk niet veel van de coaching die we aanbieden aan de andere klanten. Het bestaat uit een individuele begeleiding op maat en er is een open aanbod van collectieve workshops: basis ICT, leren online solliciteren , het maken van een digital story en een digitaal cv. We hebben wel de mogelijkheid om meer te werken rond randvoorwaarden (huisvesting, kinderen, schulden,…) omdat voor de meeste mensen de afstand tot de arbeidsmarkt groot is. Het grote verschil zit in de toegankelijkheid en de manier waarop de opvolging gebeurd. De begeleiding gebeurt in de landstalen van het land van herkomst, we werken met permanenties, korte modules en een heel strikte opvolging. Ook huisbezoeken behoren tot de begeleiding.

Resultaten

Na het eerste jaar boekten we reeds mooie resultaten: van de 60 begeleidingen vonden 16 mensen werk, 2 volgden een stage en 1 persoon volgde een beroepsopleiding en vond nadien ook werk. In het tweede jaar hebben  76 personen een volledig traject bij ons doorlopen. Hiervoor ontvingen we 120 personen in onze werking. Ook in het tweede jaar vonden 16 personen werk en een twintigtal volgden opleidingen taal en ICT.

Download de folder (pdf)

Met de steun van ESF

Logo ESF